Kremlin: Este imposibil să ne întoarcem în G7 pe baza invitaţiei lansate de o singură ţară

Administraţia de la Kremlin a anunţat luni că este imposibil ca Rusia să se întoarcă în formatul G7 pe baza invitaţiei lansate de o singură ţară, având în vedere că deciziile din grup trebuiesc luate prin consens, relatează Reuters.

847 afișări
Imaginea articolului Kremlin: Este imposibil să ne întoarcem în G7 pe baza invitaţiei lansate de o singură ţară

Kremlin: Este imposibil să ne întoarcem în G7 pe baza invitaţiei lansate de o singură ţară

„Pentru Rusia, întoarcerea în G7 nu reprezintă un ideal”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt de la Kremlin.

Rusia a fost exclusă din acest format după anexarea regiunii ucrainene Crimeea, în anul 2014, la insistenţele predecesorului lui Trump, Barack Obama.

Donald Trump a declarat marţi că ar fi „potrivit” ca Rusia să fie reprimită în Grupul ţărilor puternic industrializate, lucru ce ar însemna revenirea la formatul G8.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat sâmbătă că există mai multe motive pentru care Rusia nu poate fi acceptată din nou în Grupul ţărilor puternic industrializate. Germania, Franţa şi Marea Britanie au respins de asemenea propunerea privind reinvitarea Rusiei în grup şi revenirea la formatul G8.

Taguri:
rusia,
g7,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici