Kremlin: NATO vrea confruntarea cu Rusia. Relaţiile NATO - Rusia sunt la nivelul de "neîncredere totală"

Moscova şi Alianţa Nord-Atlantică trec printr-o perioadă de "neîncredere totală", afirmă purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, acuzând NATO că menţine obiectivul "confruntării" militare cu Rusia.

3711 afișări
Imaginea articolului Kremlin: NATO vrea confruntarea cu Rusia. Relaţiile NATO - Rusia sunt la nivelul de "neîncredere totală"

Kremlin: NATO vrea confruntarea cu Rusia. Relaţiile NATO - Rusia sunt la nivelul de "neîncredere totală"

"În mod evident, relaţiile dintre Rusia şi NATO traversează vremuri care erau uitate, un deficit din ce în ce mai mare de încredere, probabil o neîncredere totală", a declarat Peskov, citat de site-ul agenţiei Tass.

"Dialogul Rusia-NATO nu va fi uşor, deoarece încrederea se distruge foarte rapid dar este restabilită mult mai greu şi necesită eforturi considerabile", subliniază Peskov.

Dmitri Peskov a făcut aceste declaraţii cu doar o zi înaintea Consiliului NATO - Rusia, prima reuniune de acest fel din ultimii doi ani.

"Recentele acţiuni ale NATO confirmă că Alianţa Nord-Atlantică nu s-a adaptat condiţiilor moderne, păstrând scopul iniţial - contracararea Federaţiei Ruse şi confruntarea cu Federaţia Rusă", a precizat reprezentantul Kremlinului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici