Kremlin: Parada aeriană de Ziua Victoriei, anulată din cauza vremii

Parada aeriană de Ziua Victoriei a fost anulată din cauza vremii, a anunţat un oficial de la Kremlin, potrivit CNN.

6793 afișări
Imaginea articolului Kremlin: Parada aeriană de Ziua Victoriei, anulată din cauza vremii

Parada aeriană inclusă în ceremoniile de Ziua Victoriei de la Moscova a fost anulată din cauza vremii, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, pentru agenţia de ştiri de stat RIA Novosti.

Ceremonia urma să prezinte 77 de avioane care zburau deasupra Pieţei Roşii din Moscova, marcând cea de-a 77-a aniversare a victoriei Uniunii Sovietice în faţa Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial.

În program erau şi opt avioane de vânătoare MiG-29 care ar fi zburat în formaţie „Z” pentru a-şi arăta sprijinul pentru trupele ruseşti care luptă în Ucraina.

De asemenea, partea aeriană a paradei includea avionul de comandă şi control strategic aeropurtat Il-80. Acesta este cunoscut şi sub numele de „avionul Apocalipsei” pentru capacitatea sa de a fi folosit ca centru de comandă aeropurtat în cazul unui război nuclear.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici