Kremlinul analizează posibilitatea introducerii pedepsei cu castrarea chimică a pedofililor

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a anunţat marţi că este de acord cu organizarea unei dezbateri de fond asupra introducerii castrării chimice a pedofililor, pe bază voluntară, în lupta împotriva creşterii numărului agresiunilor sexuale asupra minorilor.

188 afișări
Imaginea articolului Kremlinul analizează posibilitatea introducerii pedepsei cu castrarea chimică a pedofililor

Kremlinul analizează posibilitatea introducerii pedepsei cu castrarea chimică a pedofililor (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

"Această problemă necesită o dezbatere, pentru că este o temă nouă (în Rusia). Dat fiind caracterul înspăimântător al acestor infracţiuni, consider că este datoria noastră ca cel puţin să discutăm despre această problemă. Hotărârea finală va fi, bineînţeles, luată de mine", a declarat Medvedev, citat de agenţiile ruse.

Este vorba despre studierea "recurgerii la medicamente, în special injecţii pentru blocarea hormonilor", a precizat preşedintele rus.

Medvedev a apreciat, totuşi, că această măsură poate fi utilizată doar "pe bază voluntară".

Aceste declaraţii survin după un apel, la sfârşitul lui aprilie, al preşedintelui Comitetului de anchetă al Rusiei, Aleksandr Bastrkin, la introducerea castrării chimice, în contextul în care, în 2010, asupra minorilor au fost comise peste 9.500 de asemenea infracţiuni. În 2008, se înregistrau 6.000 de infracţiuni de acest fel.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici