Kremlinul neagă acuzaţiile lui Boris Johnson privind ameninţările la adresa Marii Britanii

Administraţia de la Moscova a negat, luni, acuzaţiile fostului prim-ministru Boris Johnson privind ameninţări proferate de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, la adresa Marii Britanii.

709 afișări
Imaginea articolului Kremlinul neagă acuzaţiile lui Boris Johnson privind ameninţările la adresa Marii Britanii

Boris Johnson a susţinut, conform unui documentar al postului BBC, că Vladimir Putin i-ar fi spus, la o întâlnire, că "ar dura doar un minut" ca o rachetă lansată de Rusia să lovească Marea Britanie.

"Ceea ce spune domnul Johnson este o minciună. Poate fi chiar o minciună deliberată, dar în ce scop? Sau poate fi o minciună involuntară, în măsura în care nu a înţeles ce îi spunea preşedintele Putin", a declarat luni purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei, Dmitri Peskov, citat de cotidianul Le Monde.

"Nu a existat nicio ameninţare cu rachete. În discuţiile despre mizele privind securitatea Rusiei, preşedintele Putin notase că, în cazul integrării Ucrainei în NATO şi în eventualitatea poziţionării rachetelor NATO sau ale SUA la frontierele ruse, acest lucru ar însemna că o rachetă ar putea atinge Moscova în câteva minute. Dacă acest fragment a fost interpretat greşit, este o situaţie foarte penibilă", a subliniat reprezentantul Kremlinului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici