Kremlinul respinge acuzaţiile privind atrocităţile de la periferia Kievului, anunţă propria anchetă

Preşedinţia Rusiei a respins categoric, luni, acuzaţiile privind atrocităţile comise în orăşelul Bucha, situat la periferia Kievului, şi a anunţat propria investigaţie în acest caz, pe care îl consideră un nou efort de discreditare a armatei ruse.

1397 afișări
Imaginea articolului Kremlinul respinge acuzaţiile privind atrocităţile de la periferia Kievului, anunţă propria anchetă

"Respingem categoric toate acuzaţiile", a declarat luni Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de cotidianul Le Figaro, subliniind că Ministerul Apărării de la Moscova a depistat indicii privid "falsificarea imaginilor".

"Din ceea ce am văzut până acum, noi nu avem încredere în acele imagini. Cerem comunităţii internaţionale să nu tragă concluzii pripite şi măcar să asculte argumentele Rusiei", a subliniat Dmitri Peskov.

La rândul său, Aleksandr Bastrikin, preşedintele Comisiei ruse pentru Investigaţii, a anunţat iniţierea unei anchete privind atrocităţile de la Bucha. "Din informaţiile noastre, pentru a discredita personalul militar rus, Ministerul ucrainean al Apărării a distribuit presei occidentale înregistrări video de la Bucha, din regiunea Kiev, ca fiind dovezi despre masacrarea civililor", a subliniat Aleksandr Bastrikin, citat de CNN.

Ministerul de Interne de la Kiev acuză armata rusă de uciderea a sute de civili în orăşelul Bucha. Cadavrele au fost descoperite după retragerea trupelor ruse din această zonă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici