Kremlinul spune că nu are informaţii despre locul unde se află Evgheni Prigojin

Kremlinul a anunţat marţi că nu are nicio informaţie despre locul unde se află Evgheni Prigojin, liderul grupului de mercenari Wagner, transmite The Guardian.

288 afișări
Imaginea articolului Kremlinul spune că nu are informaţii despre locul unde se află Evgheni Prigojin

Kremlinul spune că nu are informaţii despre locul unde se află Evgheni Prigojin

Conform termenilor acordului care a pus capăt revoltei din weekend, lui Prigojin urma să i se permită să se mute în Belarus, iar luptătorilor săi li s-a oferit şansa de a se alătura forţelor armate regulate ale Rusiei sau de a se muta cu el în Belarus.

Reuters relatează că purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat la briefingul său obişnuit de presă că acordul care a pus capăt revoltei a fost pus în aplicare şi că preşedintele Vladimir Putin s-a ţinut întotdeauna de cuvânt. El a spus că nu ştie câţi luptători Wagner vor semna contracte cu Ministerul Apărării în urma acordului.

Kremlinul a declarat că Putin se va adresa marţi membrilor unităţilor militare ruseşti, Gărzii Naţionale, forţelor de securitate şi altor persoane care au ajutat la menţinerea ordinii în timpul revoltei de sâmbătă.

Marţi, s-a raportat că un avion care i-ar aparţine lui Prigojin a aterizat în apropiere de Minsk, în Belarus.

Într-un discurs rostit marţi în capitala Belarusului, Alexander Lukaşenko a declarat că a fost „dureros” să urmărească evenimentele din Rusia şi că a pus trupele şi poliţia belarusă în alertă maximă în timpul crizei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici