Kremlinul susţine că Rusia a fost forţată de NATO să ia măsuri pentru a se proteja

Rusia a acuzat NATO, miercuri, de avansarea către graniţele sale şi încercarea de a schimba echilibrul strategic al puterilor, forţând Moscova să ia măsuri pentru protejarea intereselor şi securităţii sale.

1436 afișări
Imaginea articolului Kremlinul susţine că Rusia a fost forţată de NATO să ia măsuri pentru a se proteja

Vladimir Putin (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

Comentariile purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, au loc la o zi după ce Rusia şi Occidentul s-au acuzat reciproc de periclitarea securităţii globale, crescând tensiunile în legătură cu conflictul din Ucraina, în care separatiştii proruşi au ocupat teritoriul din est după ce Moscova a anexat Crimeea la începutul lui 2014.

"Nu Rusia se apropie de graniţele cuiva. Infrastructura militară a NATO se apropie de graniţele Rusiei", le-a spus Peskov reporterilor.

"Toate acestea ... obligă Rusia să ia măsuri pentru a-şi proteja interesele şi propria securitate", a declarat el.

Peskov a declarat că Occidentul a apelat tot mai mult la o retorică "neconstructivă şi confruntativă" de tipul Războiului Rece şi că Rusia nu a vrut niciodată o confruntare.

Consilierul de politică externă al lui Vladimir Putin a declarat, miercuri, că Rusia nu se va lăsa atrasă într-o cursă a înarmării cu Occidentului, întrucât aceasta ar afecta economia.

"Rusia nu va intra în cursa înarmării. Rusia încearcă să reacţioneze în unele moduri la unele ameninţări dar nimic mai mult. Nu intrăm într-o cursă a înarmării pentru că acest lucru ne prejudiciază capacităţile în sfera economică", a declarat Iuri Uşakov.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici