Oficial rus: NATO încearcă să împingă Rusia spre o nouă cursă a înarmării

Ţările membre NATO încearcă să atragă Rusia într-o nouă cursă a înarmării, afirmă Anatoli Antonov, adjunct al ministrului rus al Apărării, citat de site-ul agenţiei Sputnik.

2389 afișări
Imaginea articolului Oficial rus: NATO încearcă să împingă Rusia spre o nouă cursă a înarmării

Oficial rus: NATO încearcă să împingă Rusia spre o nouă cursă a înarmării (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Antonov a făcut aceste declaraţii ca reacţie la afirmaţiile lui Deborah Lee James, secretarul Forţelor Aeriene americane. James a comunicat că Statele Unite intenţionează să suplimenteze capacităţile militare aeriene în Europa.

"Cred că declaraţiile de acest fel trebuie plasate în contextul altor comunicate similare din ultima perioadă. În urmă cu câteva zile, au existat declaraţii despre rachete americane, despre arme nucleare staţionate în ţări est-europene", a spus Antonov.

"Există sentimentul că partenerii noştri din ţările NATO ne împing spre o nouă cursă a înarmării", a adăugat oficialul rus.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici