Kuleba condamnă atacul de lângă Odesa. Ministrul de Externe al Ucrainei solicită sisteme de apărare antirachetă

Şeful diplomaţiei ucrainene Dmitro Kuleba condamnă Rusia pentru atacurile cu rachete asupra regiunii Odesa, soldate cu 21 de morţi şi zeci de răniţi.

228 afișări
Imaginea articolului Kuleba condamnă atacul de lângă Odesa. Ministrul de Externe al Ucrainei solicită sisteme de apărare antirachetă

Kuleba a cerut ca sisteme moderne de apărare antirachetă să fie trimise în Ucraina, scrie The Guardian.

Şeful diplomaţiei ucrainene i-a îndemnat pe aliaţi să "ne ajute să salvăm vieţi şi să punem capăt acestui război".

Rusia a ucis, vineri, 21 de persoane, inclusiv un băiat de 12 ani, cu rachete, în apropiere de Odesa. A fost distrusă o parte dintr-o clădire de apartamente când oamenii dormeau, iar pereţii şi ferestrele unui bloc de apartamente vecin, cu 14 etaje, au fost, de asemenea, avariate de explozie. Taberele de vacanţă din apropiere au fost, de asemenea, afectate.

Kremlinul a negat că ar fi vizat civili: "Aş dori să vă reamintesc cuvintele preşedintelui că forţele armate ruse nu lucrează cu ţinte civile", a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Atacurile au survenit în contextul în care NATO a promis sprijinul său neclintit Ucrainei, la încheierea summitului de la Madrid, conform AFP.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici