Kyiv Post: Ucraina are 165 de tancuri Leopard. Alte câteva zeci de tancuri, printre care şi M1 Abrams, sunt pe drum

Încă 30 de tancuri donate din Belgia creşte numărul ,,leoparzilor" ucraineni la 165.

10986 afișări
Imaginea articolului Kyiv Post: Ucraina are 165 de tancuri Leopard. Alte câteva zeci de tancuri, printre care şi M1 Abrams, sunt pe drum

AP Photo

Numărul total de tancuri Leopard 1 care se îndreaptă în prezent spre Ucraina este 165, potrivit unor rapoarte. 

La începutul acestei săptămâni, presa din Europa de Vest a raportat că 49 de tancuri Leopard 1 au fost achiziţionate de o „donator misterios" pentru a le dărui Ucrainei.

Ulterior s-a confirmat că vehiculele blindate au fost achiziţionate de Rheinmetall, unul dintre liderii industriei de apărare din Germania, de la OIP Land Systems, o companie belgiană, care le achiziţionase la preţuri „piperate” în urmă cu ceva timp.

Cele 165 de tancuri reprezintă angajamentul actual combinat al Germaniei, Danemarcei şi a Ţărilor de Jos, precum şi angajamentul Belgiei de a finanţa achiziţia şi repararea tancurilor Leopard 1 pentru Ucraina.

„Cât de utile vor fi tancurile de epocă, proiectate în Germania, pentru efortul de război al Ucrainei, depinde de modul în care ucrainenii aleg să le folosească – şi de cât de mult îmbunătăţesc vehiculele de 40 de tone, fiecare cu un echipaj de patru persoane”, a scris Forbes Axe .

„Nu va trece mult până când Leopard 1A5 să devină cel mai numeros tanc de fabricaţie occidentală din Ucraina. Forţele Kievului au primit, sau ar trebui să primească în curând, încă 54 de tancuri Leopard 2A4, 10 tancuri Leopard 2A5, versiuni suedeze de acest tip,  plus 21 tancuri Leopard 2A6. De asemenea, au primit 14 tancuri britanice Challenger 2; 31 tancuri americane M-1A1 sunt pe drum ”, a calculat  Forbes, citat de Kyiv Post

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici