La loc comanda: lansarea rachetei SpaceX Starship a fost oprită în ultimul moment

Lansarea rachetei SpaceX Starship a fost oprită în ultimul moment şi nu va fi reluată luni, au anunţat reprezentanţii companiei conduse de Elon Musk.

1992 afișări
Imaginea articolului La loc comanda: lansarea rachetei SpaceX Starship a fost oprită în ultimul moment

La loc comanda: lansarea rachetei SpaceX Starship a fost oprită în ultimul moment

Racheta nu va mai fi lansată luni, au anunţat cei de la SpaceX, potrivit BBC.

Echipa SpaceX a anunţat mai devreme că lucrează la o „problemă de presurizare" şi că lansarea va fi amânată dacă aceasta nu va fi rezolvată.

Totuşi, specialiştii continuă pregătirile pentru lansare sub forma unei „repetiţii generale". Antrenamentul include încărcarea rachetei cu combustibil.

Exerciţiul va fi oprit cu zece secunde înainte de lansare. Se pare că lansarea se va face miercuri.

Compania SpaceX vrea să facă din Starship un sistem de transport complet reutilizabil pentru astronauţi şi încărcături pe orbita Pământului, pe Lună, pe Marte şi chiar mai departe.

Sistemul este format dintr-o rachetă Starship aşezată deasupra unui propulsor „Super Heavy" cu 33 de motoare. Planul este ca rachetă să parcurgă o orbită completă a Pământului înainte de a reintra în atmosferă şi de a se prăbuşi în largul coastei Hawaii. De asemenea, propulsorul Super Heavy ar trebui să aterizeze în Texas, în apropiere de locul de lansare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
spacex,
lansare,
oprire

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici