Lansare eşuată în Coreea de Nord. Oficial sud coreean: Racheta a explodat în aer la o altitudine de mai puţin de 20 de kilometri

O rachetă nord-coreeană trasă din regiunea capitalei sale a explodat miercuri la scurt timp după decolare, într-o aparentă lansare de armament eşuată, a anunţat armata sud-coreeană, pe fondul speculaţiilor potrivit cărora Nordul se pregăteşte să lanseze o rachetă cu cea mai mare rază de acţiune.

9842 afișări
Imaginea articolului Lansare eşuată în Coreea de Nord. Oficial sud coreean: Racheta a explodat în aer la o altitudine de mai puţin de 20 de kilometri

Lansare eşuată în Coreea de Nord. Oficial sud coreean: Racheta a explodat în aer la o altitudine de mai puţin de 20 de kilometri

Nu există detalii suplimentare despre explozia rachetei, dar lansarea, a zecea de acest fel din acest an, arată că Coreea de Nord este hotărâtă să continue demersul său de a-şi moderniza arsenalul de arme şi de a-şi presa rivalii să facă concesii pe fondul discuţiilor de denuclearizare.

Racheta nord-coreeană a explodat în timp ce zbura la o altitudine de mai puţin de 20 de kilometri, a declarat pentru AP un oficial militar sud-coreean.

Statul Major interarme al Coreei de Sud a declarat anterior că lansarea a fost efectuată din regiunea Pyongyang în jurul orei locale 9:30, dar nu a oferit alte detalii.

Lee Choon Geun, cercetător onorific la Institutul de Politici Ştiinţifice şi Tehnologice din Coreea de Sud, a declarat că racheta a explodat probabil la mai puţin de un minut după lansare. El a spus că, dacă combustibilii toxici ai rachetei ar cădea pe zonele rezidenţiale civile din Coreea de Nord, ar provoca probabil un impact major asupra sănătăţii. Nu a existat niciun raport extern imediat privind astfel de daune în Coreea de Nord.

Comandamentul Indo-Pacific al SUA a declarat ulterior că Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică, dar nu a precizat dacă a fost o lansare eşuată. O declaraţie a comandamentului a precizat că lansarea nu a reprezentat o ameninţare imediată la adresa teritoriului american şi a aliaţilor săi, dar a cerut Coreei de Nord să se abţină de la alte acte destabilizatoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici