Lansarea unei nave spaţiale cu echipaj, oprită cu 20 de secunde înainte de decolare

  • Lansarea unei nave spaţiale cu echipaj a fost oprită cu 20 de secunde înainte de decolare.
  • Lansarea urma să aibă loc joi, la Cosmodromul Baikonur din Kazahstan.
  • Echipajul este în siguranţă.
6008 afișări
Imaginea articolului Lansarea unei nave spaţiale cu echipaj, oprită cu 20 de secunde înainte de decolare

Lansarea unei nave spaţiale cu echipaj, oprită cu 20 de secunde înainte de decolare

Nava trebuia să zboare către Staţia Spaţială Internaţională de la Cosmodromul Baikonur din Kazahstan. Lansarea a fost întreruptă automat joi dimineaţă, potrivit unei transmisiuni a NASA. La bord se aflau astronautul NASA Tracy C. Dyson, cosmonautul Roscosmos Oleg Novitskiy şi Marina Vasilevskaya din Belarus. Ei se aflau la bordul unei nave spaţiale Roscosmos Soyuz MS-25, potrivit CNN.

Lansarea Soyuz a fost întreruptă automat cu 20 de secunde înainte de decolare deoarece un mecanism nu a reuşit să iniţieze o pornire a motorului. Specialiştii nu ştiu încă de ce a apărut problema. Echipele de la cosmodrom au aplicat procedurile utilizate în astfel de cazuri, iar echipajul nu a avut de suferit. Lansarea ar putea fi reluată chiar sâmbătă dacă experţii pot rezolva problema tehnică.

În prezent, nu se ştie dacă lansarea ratată din Kazahstan va avea un efect asupra unei alte lansări, programate tot joi, la Cape Canaveral în Florida. Este vorba despre o misiune de reaprovizionare cu marfă a Staţiei Spaţiale. Nava ar trebui să ajungă la destinaţie sâmbătă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici