Mii de persoane au format un lanţ uman la Bruxelles. Care a fost scopul protestului. VIDEO

Mii de persoane au format un lanţ uman în centrul capitalei belgiene, Bruxelles, cu scopul de a atrage atenţia opiniei publice asupra necesităţii unor acţiuni urgente împotriva schimbărilor climatice, informează agenţia Reuters.

710 afișări
Imaginea articolului Mii de persoane au format un lanţ uman la Bruxelles. Care a fost scopul protestului. VIDEO

Lanţ uman la Bruxelles cu scopul de a atrage atenţia opiniei publice asupra necesităţii unor acţiuni urgente împotriva schimbărilor climatice

Potrivit Poliţiei, aproximativ 2.400 de persoane au luat parte la protestul paşnic, care a înconjurat Parlamentul Federal belgian şi Palatul Regal.

Demonstraţia de două ore a avut loc în contextul în care la Madrid se desfăşoară Conferinţa ONU pentru Schimbările Climatice.

"Principalul scop este de a cere ambiţii sporite în plan climatic şi ca guvernul federal să gestioneze criza climatică", a declarat Julie Van Houtryve, purtătorul de cuvânt al unuia dintre organizatori, Coaliţia climatică din Belgia.

"Avem nevoie de solidaritate şi cooperare între guvernele şi politicienii din Belgia", a adăugat Van Houtryve.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
belgia,
protest,
mediu

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici