Lavrov îl acuză pe Guterres: Prelungeşte criza alimentară. A fost amintit numele României

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, l-a acuzat pe secretarul general al ONU, Antonio Guterres, că a prelungit criza alimentară respingând propunerile Moscovei privind exporturile de cereale.

20393 afișări
Imaginea articolului Lavrov îl acuză pe Guterres: Prelungeşte criza alimentară. A fost amintit numele României

Lavrov îl acuză pe Guterres: Prelungeşte criza alimentară. A fost amintit numele României

„Guterres încearcă să rezolve problemele exportului de cereale din porturile ucrainene fără a ţine cont de coridoarele pe care le anunţăm zilnic”, a spus Lavrov, într-un interviu acordat televiziunii publice din Belarus, „această situaţie creează probleme multor ţări în curs de dezvoltare”.

„Secretarul general al ONU, cu acţiunile sale, prelungeşte criza alimentară, făcând imposibilă trimiterea rapidă de cereale acolo. Este regretabil”, a continuat ministrul rus de Externe.

Oficialul rus l-a atacat şi pe Guterres pentru că nu a luat în considerare ipoteza exportului de grâu ucrainean pe uscat prin Belarus, „o rută mai ieftină decât trecerea prin Polonia şi România”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici