Le Figaro: Acord de 400 de milioane de dolari pentru infirmierele bulgare condamnate în Libia

Familiile copiilor libieni infectaţi cu virusul HIV/SIDA ar putea obţine despăgubiri totale în valoare de 400 de milioane de dolari, iar justiţia libiană ar putea comuta luni condamnările la moarte ale infirmierelor bulgare, relatează cotidianul francez Le Figaro, în ediţia electronică de sâmbătă.

1 afișare

Ziarul afirmă că protocolul de conciliere încheiat de familiile copiilor infectaţi şi Fundaţia Kadhafi, condusă de fiul liderului libian, urmează să fie prezentat luni în Consiliul superior al instanţelor judiciare, care poate decide comutarea pedepselor cu moartea în condamnări la închisoare pe viaţă. Organism politic subordonat direct ministrului Justiţiei, Consiliul poate modifica verdictul Curţii Supreme sau îl poate anula.

În cel mai fericit caz, infirmierele ar putea fi transferate în ţara lor de origine pentru a-şi ispăşi pedepsele, în condiţiile în care Libia şi Bulgaria dispun de un acord de extrădare.

Acordul financiar negociat de Fundaţia Khadafi prevede sume de circa 1 milion de dolari pentru fiecare dintre familii, suma totală ridicându-se, potrivit Le Figaro, la circa 400 de milioane de dolari. Conform cutumelor locale, acordarea acestor despăgubiri deschide calea unei graţieri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici