Lecţia învăţată pe propria piele de o româncă din Franţa, bolnavă de COVID-19: ”Dacă observam asta mai devreme, îmi puneam nişte întrebări”

  • Denisa îţi povesteşte că s-a îmbolnăvit pentru că nu a purtat mască.
  • De când poartă mască, Denisa a observat că, atunci când o dă jos, aceasta miroase urât.
  • Românca se simte mai rău ori de câte ori iese din casă.
8594 afișări
Imaginea articolului Lecţia învăţată pe propria piele de o româncă din Franţa, bolnavă de COVID-19: ”Dacă observam asta mai devreme, îmi puneam nişte întrebări”

Sursa: Profimedia

Denisa Udroiu locuieşte în suburbiile Parisului şi, de trei săptămâni, este bolnavă. Crede că este infectată cu noul coronavirus dar, deşi a mers la spital, nu a fost testată, au trimis-o stă acasă. Ea consideră că s-ar fi putut îmbolnăvi pentru că nu s-a protejat şi, din păcate, i-ar fi putut îmbolnăvi şi pe alţii.

“Aici mesajele au fost contradictorii şi nu am luat lucrurile în serios. Eu sunt într-o asociaţie de sprijin pentru migranţi şi suntem patru oameni bolnavi. Noi nu ne-am protejat deloc şi e posibil să îi fi îmbolnăvim şi pe cei pe care îi ajutam. Sau noi să ne fi îmbolnăvim din cauza lor. Dacă aş fi purtat măcar o mască simplă, poate nu m-aş fi infectat. Sau mi-aş fi dat seama mai devreme şi nu mai exista posibilitatea să fiu eu cel care îi infectează pe alţii. De când port mască am observat că de câte ori o dau jos are un miros fetid. Dacă observam asta mai devreme, poate îmi puneam nişte întrebări”, spune Denisa Udroiu.

Denisa îţi spune şi că boala pe care crede că a contractat-o este ca dinţii de ferăstrău. Sunt zile în care se simte mai bine, dar starea se poate schimba de la o oră la alta. A avut febră, tuşeşte, are stări de leşin, la un moment dat a făcut şi conjunctivită.Când a ajuns la spital a chemat salvarea, pentru că se simţea foarte rău. Sistemul medical este însă şi în Franţa depăşit. Aşa că, după câteva ore în care nu i-au făcut nimic, medicii au trimis-o acasă, cu mijloacele de transport în comun.

„Am mai observat că, de câte ori am ieşit din casă, mi-a fost foarte rău. Şi după ce am venit de la spital mi-a fost foarte rău. Dar probabil că este mai bine că sunt acasă, se vorbeşte mult despre prezenţa concetrată a virusului în anumite locuri, cum ar fi spitalele, este încărcătura virală ridicată”, povesteşte Denisa.

Franţa, ca şi România şi multe alte ţări, a transmis mesaje contradictorii în ceea ce priveşte purtatul măştilor. Iniţial, mesajul autorităţilor de la Paris a fost că doar cei infectaţi trebuie să poarte mască. Dar, după ce pres a scris că recomndarea nu a fost făcută în interesul publicului, ci pentru că nu erau suficiente echipamente de protecţie pentru personalul sanitar, s-a revenit asupra deciziei şi se recomadă acum tututor purtea de măşti, chiar şi artizanale.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici