- Home
- Externe
- (02.10.2019, 14:07)
- Ioana Scholler
- Home
- Video
- Politic
- Vești bune
- Economic
- Social
- Externe
- Healthcare Trends
- Marius Tucă Show
- Gândurile lui Cristoiu
- Coronavirus
- Facem România bine
Legea care vrea să combată „fake news”: Guvernul din Singapore primeşte control absolut asupra reţelelor de socializare
Noua lege pentru a combate „fake news-urile” a intrat în vigoare în Singapore, în ciuda criticilor din partea giganţilor tehnologici şi activiştilor, care susţin că noile reguli reprezintă o încercare „înfiorătoare” de a înăbuşi disidenţa, transmite The Guardian.
165 afişări

Legea care vrea să combată „fake news”: Guvernul din Singapore primeşte control absolut asupra reţelelor de socializare
Legea acordă miniştrilor puterea de a ordona reţelelor de socializare să afişeze avertismente alături de postările care sunt considerate de autorităţi false. În cazuri extreme, Guvernul poate ordona ştergerea completă a postărilor.
Facebook, Twitter şi Google – care au sediile din Asia în Singapore – au primit scutiri temporare de la mai multe prevederi ale legii, pentru a avea timp să se acomodeze.
Dacă o acţiune este considerată maliţioasă şi dăunătoare pentru interesele ţării, companiile ar putea primi amenzi de până la 720.000 de dolari, în timp ce persoanele fizice ar putea primi până la 10 ani de închisoare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un profesor din București a apărut în lenjerie intimă în fața elevilor, la un curs online. Reacția ministrului Educației. VIDEO
-
Paşaportul COVID este tot mai aproape. Merkel spune că ar putea fi gata în această vară
-
Decizia Bisericii Ortodoxe Române cu privire la ritualul botezului
-
VIDEO Moarte fulgerătoare pe un bulevard din Capitală. Motociclistul care şi-a pierdut viaţa, spulberat de o maşină, era poliţist şi abia împlinise 30 de ani
Autorităţile din ţara intens controlată – îndelung criticată pentru restricţionarea libertăţilor civile – insistă că măsurile sunt necesare pentru a opri circulaţia de „falsuri” care ar putea crea diviziuni în societate şi eroda încrederea în instituţii.
În plus, legea a stârnit revoltă din partea activiştilor pentru drepturile umane, aceştia susţinând că noile reguli ar putea înăbuşi discuţiile online, companiile de tehnologice şi organizaţiile media.
Jurnalistul şi activistul Kirsten Han, care este de asemenea redactorul-şef al publicaţiei independente New Naratif, spune că legea este „extrem de îngrijorătoare”. „Este o lege aşa de vagă încât este greu să prezici cum va fi aplicată”, a spus Han pentru AFP.
După ce legea a trecut în mai, Google a declarat că aceasta va „lovi inovaţia şi creşterea ecosistemului digital al informaţiei”.
Un grup de aproape 100 de academicieni din întreaga lume şi-au exprimat îngrijorările cu privire la noua lege, avertizând că ar putea pune în pericol libertatea academică.



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




TACATACA.PROSPORT.RO

CANCAN.RO

GANDUL.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe