Legile controversate privind infracţiunile motivate de ură intră în vigoare în Scoţia

Noile legi controversate din Scoţia privind infracţiunile motivate de ură intră în vigoare. Proiectele au fost îndelung dezbătute, iar oponenţii au spus că noile reguli pot stopa libera exprimare.

307 afișări
Imaginea articolului Legile controversate privind infracţiunile motivate de ură intră în vigoare în Scoţia

Legile controversate privind infracţiunile motivate de ură intră în vigoare în Scoţia

Legile urmăresc să abordeze problemele cauzate de ură şi prejudecăţi, dar oponenţii susţin că ar putea înăbuşi libertatea de exprimare şi ar putea fi fi folosite pentru a „regla conturile”, potrivit Sky News.

Iniţiatorii legii care a intrat în vigoare luni spun că actul normativ va oferi o mai mare protecţie victimelor şi comunităţilor.

Legea consolidează legislaţia existentă şi introduce noi infracţiuni pentru comportamentul ameninţător sau abuziv, bazat pe prejudecăţi faţă de vârstă, handicap, religie, orientarea sexuală şi identitatea transgender.

Noile prevederi completează sistemul legislativ în vigoare în toată Marea Britanie din 1986.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici