O ţară europeană intenţionează să creeze o comisie împotriva influenţei străine şi a dezinformării. Care este aceasta

Guvernul albanez a anunţat că intenţionează să înfiinţeze o comisie parlamentară specială pentru a lupta împotriva influenţei străine şi a dezinformării în sfera publică, potrivit Euractiv.

685 afișări
Imaginea articolului O ţară europeană intenţionează să creeze o comisie împotriva influenţei străine şi a dezinformării. Care este aceasta

Sursa foto: Unsplash

Decizia a fost anunţată de către ministrul albanez de Interne, Bledi Çuçi, care a afirmat că Guvernul va înainta preşedintelui Adunării o cerere de creare a acestui organism, care va aborda, printre altele, ,,interferenţa străină în procesele democratice din Albania".

Potrivit acestuia, interferenţa străină poate include campanii de dezinformare tradiţionale şi din mass-media sociale pentru a influenţa opinia publică, sprijin financiar direct şi indirect pentru dezinformare, şantajul economic al actorilor publici şi manipularea societăţii civile, scrie Euractiv.

Această iniţiativă vine în urma unor angajamente asumate de Albania după semnarea Memorandumului de Înţelegere cu SUA, dar şi după participarea la Summitul Ucraina-Europa de Sud-Est, relevă sursa citată. În plus, măsura propusă are la bază şi recomandările venite din partea UE cu privire la ,,continuarea eforturilor de a închide spaţiul de interferenţă străină şi de manipulare a informaţiilor".

Până în acest moment, nu s-a anunţat dacă Executivul intenţionează să depună un proiect de lege sau orice alt act legislativ în legătură cu comisia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici