Republicanii vs Mickey Mouse. Legiuitorii din Florida au privat Disney de statutul fiscal special după aproape jumătate de secol

Parlamentarii din Florida au votat pentru a retrage statutul special de autoguvernare al Walt Disney, pe fondul unei confruntări politice între companie şi guvernator. Statutul conferea Disney puterea de a percepe taxe, de a construi drumuri şi de a controla utilităţile pe terenurile parcului său.

736 afișări
Imaginea articolului Republicanii vs Mickey Mouse. Legiuitorii din Florida au privat Disney de statutul fiscal special după aproape jumătate de secol

Legiuitorii din Florida au privat Disney de statutul fiscal special după aproape jumătate de secol

Măsura este considerată în general ca o răzbunare pentru opoziţia Disney faţă de aşa-numita lege „Don't Say Gay”, potrivit BBC. Semnată de guvernatorul Ron DeSantis, aceasta interzice profesorilor din şcolile primare să discute despre orientarea sexuală.

Joi, la îndemnul republicanului, Camera de Stat a adoptat un proiect de lege care ar retrage companiei puterea aproape totală pe care o are asupra districtului special în care se află parcul său tematic. Proiectul fusese deja adoptat de Senat.

Cunoscut sub numele de Reedy Creek Improvement District, acesta a fost creat printr-o înţelegere din 1967 între stat şi Walt Disney Company.

Guvernatorul DeSantis precizase anterior că va promulga măsura. În urma votului, districtul special al Disney va fi dizolvat la 1 iunie 2023.

Disney nu oferit comentarii.

Statutul său special a permis efectiv companiei să funcţioneze cu propriul guvern municipal, cu propriul consiliu de supraveghere şi departament de pompieri, şi  putea chiar să îşi construiască propriul aeroport sau propria centrală nucleară, dacă dorea.

Acest statut i-a oferit gigantului din domeniul divertismentului libertatea de a scăpa de aproape orice intervenţie birocratică timp de o jumătate de secol şi se crede că l-a scutit de zeci de milioane de dolari în taxe şi impozite. Este o parte a motivului pentru care Disney a ales să îşi construiască parcurile tematice în Florida, unde a devenit cel mai mare angajator privat al statului, cu aproximativ 80.000 de locuri de muncă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici