Leonid Volkov, mâna dreaptă a lui Navalnîi, a fost atacat cu ciocanul în Lituania

Mâna dreaptă a lui Navalnîi, Leonid Volkov, a fost atacat cu ciocanul şi cu gaze lacrimogene în Lituania. Aliatul lui Navalnîi era în maşină, în faţa casei sale.

1238 afișări
Imaginea articolului Leonid Volkov, mâna dreaptă a lui Navalnîi, a fost atacat cu ciocanul în Lituania

Leonid Volkov, mâna dreaptă a lui Navalnîi, a fost atacat cu ciocanul în Lituania

Leonid Volkov a fost atacat cu un ciocan şi gaze lacrimogene în timp ce se afla în maşina sa din Vilnius, marţi seară, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Navalnîi, Kira Yarmysh.

Presupusul agresor este necunoscut, la fel ca şi motivul acestora.

Poliţia lituaniană a fost informată despre incident şi investighează cazul, potrivit Reuters.

Un alt membru al echipei lui Navalnîi, Ivan Zhdanov, a postat pe reţelele de socializare imagini cu Volkov cu partea inferioară a piciorului stâng însângerată şi cu ceea ce părea a fi o vânătaie la tâmplă.

Întrebat dacă agresorul a strigat ceva, Zhdanov a spus: "Totul s-a întâmplat în tăcere".

"Bineînţeles că acesta este un atac politic".

Soţia lui Volkov a declarat că acesta s-a întors acasă de la spital cu o mână sau un braţ rupt, adăugând că nu putea să meargă din cauza loviturilor de ciocan la picior.

Volkov a trăit în afara Rusiei timp de câţiva ani pentru propria siguranţă şi a fost şeful de cabinet al lui Navalnîi până când liderul opoziţiei a murit în închisoarea din Arctica rusă luna trecută.

Volkov, în vârstă de 43 de ani, se confruntă, de asemenea, cu diverse acuzaţii motivate politic în Rusia.

El a fost preşedinte al Fundaţiei Anticorupţie a lui Navalnîi până anul trecut, când a demisionat în urma dezvăluirii faptului că a semnat scrisori prin care cerea Uniunii Europene să renunţe la unele sancţiuni impuse Rusiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
leonid volkov,
atac,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici