Letonia deschide un centru strategic de comunicaţii pentru a contracara "războiul informaţional" rus

Un centru strategic de comunicaţii susţinut de Alianţa Nord-Atlantică va fi deschis la Riga, pentru a contracara încercările Rusiei de a influenţa minoritatea rusofonă din Letonia, anunţă Ministerul leton al Apărării, citat de AFP.

218 afișări
Imaginea articolului Letonia deschide un centru strategic de comunicaţii pentru a contracara "războiul informaţional" rus

Letonia deschide un centru strategic de comunicaţii pentru a contracara "războiul informaţional" rus (Imagine: Shutterstock)

"Omologarea de către NATO a acestui centru este aşteptată până în vară", precizează Ministerul leton al Apărării.

Ţările baltice denunţă de câteva luni o campanie de propagandă a Rusiei adresată etnicilor ruşi, minoritate reprezentând un sfert din populaţiile Letoniei şi Estoniei.

"Rusia poartă un război informaţional", acuză premierul Letoniei, Laimdota Straujuma.

"Guvernul leton nu poate permite altei ţări să se implice în afacerile interne", a argumentat premierul leton.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici