Liban: Doliu naţional pentru funeraliile lui Antoine Ghanem

Libanul este în doliu naţional, vineri, ziua în care au loc funeraliile deputatului anti-sirian asasinat, Antoine Ghanem, care urma să participe, alături de colegii săi din Parlament, la alegerea noului preşedinte al ţării, relatează AFP.

3 afișări
Imaginea articolului Liban: Doliu naţional pentru funeraliile lui Antoine Ghanem

Antoine Ghanem

Toate instituţiile au fost închise, iar drapelurile au fost coborâte în bernă. Şcolile şi universităţile au fost închise pentru a doua zi consecutiv.

Majoritatea anti-siriană a făcut apel la populaţie să participe la înmormântarea lui Ghanem, care avea 64 de ani şi era deputat din 2000, fiind membru al partidului creştin Kataeb.

Demnitarul a fost ucis miercuri într-un atentat cu maşină-capcană la Sin el-Fil, o suburbie creştină a Beirutului, în care au mai murit doi dintre bodyguarzii săi, un locuitor al cartierului şi un trecător. Peste 70 de persoane au fost rănite.

Procesiunea funerară a lui Ghanem şi a celor două gărzi de corp urma să pornească de la spitalul libanezo-canadian, unde se aflau cadavrele lor, şi se va îndrepta spre cartierul creştin Furn el-Chebbak, unde se află o filială a partidului Kataeb, care era condusă de Ghanem.

Cortegiul se va îndrepta apoi spre biserica Sacre Coeur din Badaro, cartierul vecin, pentru slujba de înmormântare.

În pofida asasinării lui Ghanem, autorităţile au lansat un apel pentru menţinerea scrutinului prezidenţial din 25 septembrie, asupra căruia planează incertitudinea, pe fondul gravei crize politice dintre majoritatea antisiriană, susţinută de Occident şi opoziţie, sprijinită de Siria şi Iran.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici