Libanul a lansat o investigaţie în cazul incendiului din Beirut. Anunţul preşedintelui

  • Libanul a pornit o anchetă în cazul incendiului izbucnit în Portul Beirut
  • Focul a pornit într-un depozit în care se aflau butoaie de ulei de gătit
  • Crucea Roşie transmite că nimeni nu a fost rănit, dar unele persoane au dificultăţi de respiraţie
1212 afișări
Imaginea articolului Libanul a lansat o investigaţie în cazul incendiului din Beirut. Anunţul preşedintelui

Libanul a lansat o investigaţie în cazul incendiului din Beirut

Un incendiu uriaş s-a produs în Portul din Beirut. Directorul Portului, Bassem al-Qaisi, a anunţat că focul a pornit într-un depozit în care se aflau butoaie de ulei de gătit şi apoi s-a extins la anvelopele din apropiere. Flăcările au izbucnit în zona de duty free a portului, iar o coloană uriaşă de fum s-a ridicat deasupra Libanului. Oamenii s-au panicat şi au început să fugă. Şeful Crucii Roşii spune că nimeni nu a fost rănit, dar sunt persoane care au dificultăţi de respiraţie.

Pompierii au intervenit rapid, armata a folosit elicoptere. Până după-amiază, majoritatea flăcărilor au fost stinse. Sursa incendiului nu se ştie, încă. Armata libanează a anunţat că poliţia a început o investigaţie. Michel Najjar, minsitrul Lucrărilor Publice, a declarat presei locale că indicaţiile iniţiale sugerează că focul ar fi început prin lucrări de reparaţii la port.

Preşedintele Libanului, Michael Aoun, a spus că focul poate fi rezultatul unui sabotaj, al unei erori tehnice sau neglijenţe. Preşedintele a transmis că responsabilii trebuie să dea socoteală.

Libanezii trăiesc alte momente de panică, la o lună după explozia devastatoare din portul Beirut, din 4 august. Peste 190 de oameni au murit, în urma incidentului, în jur de 6.000 au fost grav răniţi şi 300.000 au rămas fără locuinţe.

2.750 de tone de azotat de amoniu au fost depozitate în portul Beirut timp de şase ani, fără nicio măsură de precauţie. În urma incidentului, întreg Guvernul libanez a demisionat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici