Lider al filialei siriene a reţelei Al-Qaida, ucis în Siria într-un posibil raid aerian al SUA. Filiala siriană a reţelei Al-Qaida confirmă moartea

Abu al Faraj al Masri, un lider al filialei siriene a reţelei teroriste Al-Qaida, a fost ucis într-un raid aerian, probabil american, efectuat luni în Siria, anunţă surse islamiste citate de site-ul agenţiei Reuters.

1272 afișări
Imaginea articolului Lider al filialei siriene a reţelei Al-Qaida, ucis în Siria într-un posibil raid aerian al SUA. Filiala siriană a reţelei Al-Qaida confirmă moartea

Lider al filialei siriene a reţelei Al-Qaida, ucis în Siria într-un posibil raid aerian al SUA

Conform surselor citate, şeicul Abu al Faraj al Masri a fost eliminat într-un atac cu dronă care a vizat vehiculul său, în localitatea Jisr al Shuqour, situată în provincia siriană Idlib (nord-vest).

Abu al Faraj al Masri a fost deţinut mulţi în ani în Egipt, pentru activivităţi teroriste, iar ulterior fugise în Afganistan. În ultimii ani s-a aflat în Siria, fiind unul dintre liderii grupului Jabhat Fateh al-Sham (Frontul Al-Nusra), filiala siriană a reţelei teroriste Al-Qaida.

Statele Unite au efectuat luni, în Siria, o operaţiune care a vizat un lider al filialei locale a reţelei Al-Qaida, rezultatele raidului fiind în curs de analizare, a anunţat un oficial din cadrul Pentagonului.
"Nu discutăm despre operaţiuni specifice şi nu oferim informaţii despre raiduri aeriene care vizează ţinte de valoare, dar putem confirma că a fost un atac de succes", a declarat oficialul citat, care a preferat să păstreze anonimatul.

Săptămâna trecută, Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a acuzat Statele Unite că încearcă să protejeze filiala siriană a reţelei teroriste Al-Qaida şi alte grupuri extremiste în cadrul planului care vizează înlăturarea Administraţiei Bashar al-Assad. Serghei Lavrov a subliniat că Statele Unite ar încălca promisiunile de a separa grupul Jabhat Fateh al-Sham (Frontul Al-Nusra), filiala siriană a reţelei teroriste Al-Qaida, de grupurile rebele moderate. "Statele Unite au promis solemn că vor avea ca prioritate separarea forţelor opoziţiei siriene de Frontul Al-Nusra. Însă, în pofida promisinilor repetate, noi avem din ce în ce mai multe motive să credem că, de la bun început, planul SUA a fost să păstreze Frontul Al-Nusra pentru Planul B, adică pentru momentul schimbării regimului", a spus Serghei Lavrov.

Filiala siriană a reţelei Al-Qaida confirmă moartea unui lider terorist într-un raid american

Filiala siriană a reţelei teroriste Al-Qaida a confirmat, luni, decesul unuia dintre liderii grupării, Abu al Faraj al Masri, într-un raid aerian efectuat de Statele Unite în Siria, informează Institutul american SITE, specializat în monitorizarea site-urilor islamiste.

Jabhat Fateh al-Sham (Frontul Al-Nusra) a confirmat moartea şeicului egiptean Abu Faraj al-Masri alias Ahmad Salamah Mabrouk.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici