Lider al mafiei calabreze, arestat în timp ce venea din România

Un lider mafiei calabreze, suspectat de comiterea unor atacuri împotriva procurorilor italieni, a fost arestat la frontiera dintre Slovenia şi Italia, la bordul unui autocar care venea din România, informează pagina online a agenţiei AGI.

71 afișări
Imaginea articolului Lider al mafiei calabreze, arestat în timp ce venea din România

Lider al mafiei calabreze, arestat în timp ce venea din România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Antonio Cortese, în vârstă de 48 de ani, a fost arestat miercuri dimineaţă, la frontiera dintre Slovenia şi Italia, la bordul unui autocar care venea din România.

Pe 12 octombrie, autorităţile italiene percheziţionaseră vila sa din Reggio Calabria (sudul Italiei), iar anchetatorii italieni aveau indicii că membrul clanului "Lo Giudice" din cadrul mafiei calabreze ('Ndrangheta) se ascundea în România.

Pe baza unor informaţii precise, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, agenţii Poliţiei de frontieră, ai Serviciului Central Operativ al Poliţiei (SCO) şi ai Parchetului din Trieste au verificat mai multe autocare la frontiera dintre Slovenia şi Italia. Miercuri dimineaţă, Antonio Cortese a fost depistat la bordul unui autocar care venea din România şi care se îndrepta spre Reggio Calabria. Suspectul nu a opus rezistenţă la arestare.

Cortese este suspectat de implicare într-o serie de atacuri care au vizat procurori din Reggio Calabria. În ianuarie 2010, un atac comis de membri ai 'Ndrangheta a vizat Palatul Justiţiei din Reggio Calabria, iar în august o bombă a explodat în faţa casei procurorului-şef din acelaşi oraş. Atacurile nu s-au soldat cu victime.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici