Lider operaţional al organizaţiei Jihadul Islamic a fost ucis într-un raid aerian israelian efectuat în Fâşia Gaza

  • Un lider operaţional al organizaţiei teroriste Jihadul Islamic a fost ucis într-un raid aerian israelian efectuat în Fâşia Gaza
  • Bilanţul raidurilor aeriene israeliene asupra Fâşiei Gaza a ajuns la cel puţin 198 de morţi şi peste 1.300 de răniţi
  • În Israel, bilanţul atacurilor cu rachete lansate de grupuri islamiste palestiniene din Fâşia Gaza este de zece morţi şi peste 300 de răniţi
1900 afișări
Imaginea articolului Lider operaţional al organizaţiei Jihadul Islamic a fost ucis într-un raid aerian israelian efectuat în Fâşia Gaza

Lider operaţional al organizaţiei Jihadul Islamic a fost ucis într-un raid aerian israelian efectuat în Fâşia Gaza

Un lider operaţional al organizaţiei teroriste Jihadul Islamic a fost ucis, luni, într-un raid aerian israelian efectuat în Fâşia Gaza, bilanţul bombardamentelor israeliene ajungând la aproape 200 de morţi în acest teritoriu palestinian.

Hussam Abu Harbeed, liderul filialei din nordul Fâşiei Gaza a organizaţiei teroriste Jihadul Islamic, a fost ucis într-un raid aerian efectuat în oraşul Gaza, informează site-ul Ynetnews.com şi cotidianul Times of Israel.

Conform unor surse locale, un avion militar israelian a atacat un autoturism, în zona de vest a oraşului Gaza. Trei persoane au fost ucise în atac.

Organizaţiile islamiste Hamas şi Jihadul Islamic au ripostat prin lansarea a zeci de rachete spre oraşele israeliene Beersheba, Ashkelon şi Ashdod. Cinci persoane au fost rănite luni în Israel.

În ultimele 24 de ore, armata israeliană a atacat zeci de obiective din Fâşia Gaza, inclusiv reţeaua de tuneluri utilizată de combatanţi ai grupurilor islamiste care lansează atacuri cu rachete spre Israel.

Bilanţul raidurilor aeriene israeliene asupra teritoriului palestinian Fâşia Gaza a ajuns la cel puţin 198 de morţi şi peste 1.300 de răniţi.

Grupurile islamiste palestiniene au lansat peste 3.000 de rachete spre Israel în ultimele opt zile, bilanţul fiind de zece morţi şi peste 300 de răniţi.

Administraţia Joseph Biden a cerut încetarea "imediată" a confruntărilor militare dintre armata israeliană şi grupurile islamiste Hamas şi Jihadul Islamic. "Am vorbit cu ministrul egiptean de Externe, Sameh Shoukry, despre violenţele care continuă în Israel, Cisiordania şi Fâşia Gaza. Toate părţile trebuie să reducă tensiunile, violenţele trebuie să înceteze imediat", a declarat luni dimineaţă secretarul de Stat american, Antony Blinken.

Anterior, preşedintele SUA, Joseph Biden, i-a sunat pe Benjamin Netanyahu, premierul în exerciţiu al Israelului, şi pe Mahmoud Abbas, preşedintele Autorităţii Palestiniene, exprimând preocupare privind confruntările militare şi pledând pentru acţiuni de reducere a tensiunilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici