Lidera protestelor din Belarus, Maria Kolesnikova, a fost reţinută în timp ce încerca să treacă graniţa în Ucraina

  • Lidera protestelor din Belarus, Maria Kolesnikova, a fost reţinută în timp ce încerca să intre în Ucraina în primele ore ale dimineţii de marţi, a declarat un oficial de frontieră din Belarus pentru Reuters
  • Circumstanţele încercării sale de călătorie în Ucraina nu sunt clare, unele rapoarte media sugerând iniţial că a ajuns peste graniţă, lucru negat ulterior de poliţiştii de frontieră din ambele părţi.
  • Doi aliaţi ai acesteia au trecut cu succes în Ucraina la primele ore ale zilei de marţi dimineaţă, a declarat serviciul de frontieră ucrainean.
2754 afișări
Imaginea articolului Lidera protestelor din Belarus, Maria Kolesnikova, a fost reţinută în timp ce încerca să treacă graniţa în Ucraina

Lidera protestelor din Belarus, Maria Kolesnikova, a fost reţinută în timp ce încerca să intre în Ucraina

„Kolesnikova a fost reţinută acum, nu pot spune concret unde este, dar a fost reţinută”, a declarat telefonic pentru Reuters Anton Bychkovsky, un reprezentant al serviciului de frontieră din Belarus.

Kolesnikova, membru al consiliului de coordonare al opoziţiei, a fost ultima dintre cele trei femei politice rămase în Belarus care şi-au unit forţele înainte de alegerile prezidenţiale din 9 august pentru a încerca să-l învingă pe  Alexander Lukashenko.

Ea a jucat un rol important în săptămâni de demonstraţii masive şi greve ale protestatarilor care îl acuză pe Lukaşenko că a falsificat realegerea sa. Lukaşenko, care este la putere de 26 de ani, neagă acuzaţia şi spune că puterile străine încearcă să îl răstoarne printr-o revoluţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici