Lideri Al-Qaida, eliminaţi în urma unui atac aerian american în Afganistan

Doi lideri de rang înalt al Al-Qaida au fost ucişi într-un raid american cu drone care a avut loc în zona de nord-est a Afganistanului, a confirmat agenţia afgană de spionaj, Directoratul Naţional de Securitate (NDS), informează site-ul postului de televziune France 24.

793 afișări
Imaginea articolului Lideri Al-Qaida, eliminaţi în urma unui atac aerian american în Afganistan

Lideri Al-Qaida, eliminaţi în urma unui atac aerian american în Afganistan

"Faruq al-Qahtani, Bilal al-Utabi şi un al treilea membru al organizaţiei au fost ucişi într-un atac aerian al coaliţiei (…) în provincia Kunar," se anunţă într-un comunicat al agenţiei afgane de spionaj, care mai precizează că "Atacul a fost efectuat în coordonare cu NDS".

Washingtonul a comunicat că atacul aerian au avut loc duminică şi l-a vizat pe Faruq al-Qahtani, emirul Al-Qaida pentru zona de nord-est a Afganistanului, dar şi pe adjunctul acestuia, Bilal al-Utabi, relatează cotidianul Daily Mail.

Oficialii americani au declarat că mai multe rachete de tip Hellfire au fost lansate în direcţia unor clădiri unde se presupune că se aflau cei doi lideri Al-Qaida, afirmând că acesta a fost cel mai semnificativ atac la adresa conducerii organizaţiei teroriste din ultimii ani.

Qahtani opera în Afganistan din 2009 şi a fost responsabil pentru organizarea mai multor atacuri asupra trupelor coaliţiei din acestă ţară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici