Liderii Alianţei pentru Integrare Europeană vor semna o declaraţie comună de susţinere a lui Dorin Chirtoacă la Primăria Chişinău

Liderii Alianţei pentru Integrare Europeană vor semna o declaraţie comună privind susţinerea liberalului Dorin Chirtoacă pentru al doilea tur de scrutin al alegerilor pentru Primăria Chişinău şi vor realiza un spot electoral pentru campania acestuia, informează Info-Prim Neo, în pagina electronică.

308 afișări
Imaginea articolului Liderii Alianţei pentru Integrare Europeană vor semna o declaraţie comună de susţinere a lui Dorin Chirtoacă la Primăria Chişinău

Liderii Alianţei pentru Integrare Europeană vor semna o declaraţie comună de susţinere a lui Dorin Chirtoacă la Primăria Chişinău (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"O bună parte din eforturi vor fi canalizate pe organizarea şi desfăşurarea turului doi", a declarat liderul Partidului Democrat, preşedintele interimar Marian Lupu.

Reprezentanţii Partidului Democrat, Partidului Liberal şi Partidului Liberal-Democrat - care fac parte din Alianţa pentru Integrare Europeană, aflată la guvernare la Chişinău - au decis să-şi sprijine reciproc candidaţii calificaţi în turul al doilea al alegerilor locale.

Liderul grupului parlamentar al Partidului Liberal, Ion Hadârcă, a apreciat că acţiunile celor trei partide trebuie coordonate atât la Chişinău, cât şi în restul teritoriului, afirmând că electoratul a dat dovadă "de o anumită pasivitate".

În privinţa declaraţiei comune de susţinere a lui Chirtoacă, liderul grupului parlamentar liberal-democrat, Valeriu Streleţ, a afirmat că AIE a înfiinţat deja un grup de lucru pentru elaborarea textului, care va fi publicat în scurt timp.

Potrivit rezultatelor anunţate după numărarea a 100 la sută din voturile exprimate la alegerile locale de duminică, Igor Dodon, candidatul Partidului Comuniştilor, s-a clasat pe primul loc, cu 48,07 la sută din voturi, urmat de primarul în exerciţiu, Dorin Chirtoacă, pentru care au votat 46,51 la sută dintre alegătorii din Chişinău, şi de candidatul PDM, Valentina Buliga, cu 2,56 la sută din voturi. Primii doi clasaţi urmează să se confrunte în al doilea tur de scrutin, programat pentru data de 19 iunie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici