Liderii europeni au ieşit la o bere, într-un bar din Bruxelles. Răspunsul franc dat de Angela Merkel când a fost întrebată despre Brexit: Hai să nu...

Angela Merkel, aflată într-un bar din Bruxelles împreună cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a fost rugată să vorbească despre Brexit, însă cancelarul Germaniei a declarat că "nu vrea să strice seara", potrivit Reuters.

8535 afișări
Imaginea articolului Liderii europeni au ieşit la o bere, într-un bar din Bruxelles. Răspunsul franc dat de Angela Merkel când a fost întrebată despre Brexit: Hai să nu...

Merkel, întrebată despre Brexit, într-un bar: Hai să nu ne stricăm seara

Angela Merkel, Emmanuel Macron, premierul belgian Charles Michel şi cel al Luxemburgului, Xavier Bettel, şi-au petrecut seara de miercuri - după un summit privind Brexitul la care a participat şi premierul britanic Theresa May - într-un bar din Bruxelles, unde au comandat bere şi cartofi prăjiţi.

Surse au declarat că Bettel a fost cel care i-a invitat pe ceilalţi lideri europeni, pentru a marca realegerea sa ca premier, duminică.

Cancelarul german şi preşedintele francez au vorbit şi au dat mâna cu turiştii şi localnicii aflaţi în pitoresca Grand Place din Bruxelles.

"A fost foarte drăguţ", a declarat Bettel despre ieşirea de miercuri, joi, când a sosit la cea de-a doua zi a summitului, adăugând: "Suntem şi oameni".

Un consilier al lui Macron a spus că ieşirea nu fusese programată şi că seara a fost una "foarte relaxată".

Un jurnalist croat care i-a surprins pe cei patru lideri în bar a scris ulterior pe platforma de micro-blogging Twitter că nişte turişti s-au oprit să vorbească cu Merkel şi au întrebat-o despre Brexit.

"Vă rog, este o seară minunată", a răspuns aceasta. "Hai să nu o stricăm", a adăugat.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici