Liderii republicani din SUA dau asigurări că transferul puterii după alegeri va fi normal

  • Liderii Partidului Republican dau asigurări că transferul puterii după scrutinul prezidenţial din SUA va fi normal
  • Mitch McConnell: "Câştigătorul scrutinului din 3 noiembrie va fi învestit pe 20 ianuarie. Va fi o tranziţie ordonată a puterii (...)"
  • Donald Trump a sugerat că va contesta rezultatul scrutinului prezidenţial în cazul unei înfrângeri
422 afișări
Imaginea articolului Liderii republicani din SUA dau asigurări că transferul puterii după alegeri va fi normal

Liderii republicani din SUA dau asigurări că transferul puterii după alegeri va fi normal

Liderii Partidului Republican din Statele Unite au dat asigurări, joi după-amiază, că va exista o tranziţie normală a puterii în cazul în care preşedintele Donald Trump pierde scrutinul prezidenţial, în contextul în care declaraţiile liderului de la Casa Albă au lăsat loc de interpretări.

Întrebat, în cursul unei conferinţe de presă dacă asumă angajamentul transferului paşnic al puterii după o eventuală înfrângere în scrutinul prezidenţial din noiembrie, Donald Trump a afirmat: "Vom vedea ce se întâmplă. Eu m-am plâns foarte virulent despre buletinele de vot. Buletinele de vot au scăpat de sub control".

Donald Trump a acuzat în mai multe rânduri că votul prin corespondenţă ar putea facilita fraudele electorale.

La insistenţele jurnaliştilor, Trump s-a declarat încrezător că va câştiga scrutinul prezidenţial: "Dacă scăpăm de problema buletinelor de vot, vom avea un transfer foarte paşnic, de fapt, nu va fi niciun transfer, va fi o continuare" a mandatului.

După aceste declaraţii, opoziţia democrată a solicitat clarificări.

Mitch McConnell, liderul grupului republican din Senat, a dat asigurări că tranziţia puterii va fi paşnică. "Câştigătorul scrutinului din 3 noiembrie va fi învestit pe 20 ianuarie. Va fi o tranziţie ordonată a puterii, aşa cum s-a întâmplat la fiecare patru ani începând din 1792", a declarat senatorul Mitch McConnell, citat de publicaţia The Wall Street Journal.

"Aşa cum am procedat în ultimele peste două secole, vom avea alegeri legitime şi corecte. Poate că va dura mai mult decât normal să aflăm rezultatul, dar va fi unul valid. Pe 20 ianuarie 2021, vom organiza în mod paşnic ceremonia depunerii jurământului de învestitură", a afirmat, la rândul său, senatorul republican Marco Rubio.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici