Liderii UE acorda 53 de milioane de euro sprijin pentru Belarus. UE nu recunoaşte alegerile prezidenţiale

  • Ursula von der Leyen spune că Belarus va primi 53 de milioane de euro din partea UE
  • Trei milione de euro sunt acordaţi victimelor represiunilor, societăţii civile şi mass-media
  • Alte 50 de milioane de euro sunt destinaţi pentru contracararea coronaviruslui
  • UE nu recunoaşte alegerile prezidenţiale din Belarus
437 afișări

Pentru prima dată de la începutul protestelor din Belarus şi Klaus Iohannis îţi spune părerea despre situaţia de la Minsk. Acest lucru s-a întâmplat însă doar după reuniunea Consiliului European. În urma discuţiilor şefii de stat şi de guverne au decis să sprijine cu 53 de milionae de euro beloruşii care au avut de suferit în urma protestelor.

”Fraudarea alegerilor prezindeţiale, reprimarea violentă a protestelor, precum şi tratamentele inumane la care au fost supuşi cetăţenii reţinuţi nu pot fi lăsate fără un răspuns din partea UE”, a declarat Klaus Iohannis.

”Nu recunoaştem rezultatele prezentate de autorităţile din Belarus. Oamenii din Belarus merită mai mult. Solicităm autorităţilor din Belarus să găsească o cale de ieşire paşnică din criză prin stoparea violenţei, eliminarea tensiunii şi lansarea unui dialog naţional incluziv. ", a spus Charles Michel, preşedintele Consiliului European.

”Două milioane de euro pentru a ajuta victimele represiunii şi inacceptabilele violenţe din partea statului, un milion de euro pentru a sprijini societatea civilă şi mass-media independentă şi 50 milioane de euro de asistenţă de urgenţă pentru suprtul contracarării coronavirusului, pentru sectorul sănătăţii”, a precizat şi Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici