Liderii UE au căzut de acord să ofere "o susţinere mai mare" Italiei pentru activitatea din Libia şi să refinanţeze fondul destinat Africii pentru a reduce imigrarea către Europa

”Avem o şansă reală de a închide ruta central mediterană”, a declarat preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, în urma unei întrevederi la Bruxelles, la care au participat cei 28 de lideri ai UE.

286 afișări
Imaginea articolului Liderii UE au căzut de acord să ofere "o susţinere mai mare" Italiei pentru activitatea din Libia şi să refinanţeze fondul destinat Africii pentru a reduce imigrarea către Europa

Liderii UE au căzut de acord să ofere "o susţinere mai mare" Italiei pentru activitatea din Libia şi să refinanţeze fondul destinat Africii pentru a reduce imigrarea către Europa

Liderii Uniunii Europene au căzut de acord să ofere ”o susţinere mai mare” Italiei pentru activitatea sa în Libia şi să refinanţeze fondul destinat Africii pentru a reduce imigrarea către Europa, informează Le Figaro.

În cadrul întrevederii de la Bruxelles s-a discutat problema imigraţiei şi nevoia de a reduce numărul imigranţilor africani spre Europa, prin Italia.

Tusk a transmis, de asemenea, că UE trebuie să contribuie cu 225 de milioane de euro la proiectele legate de imigrare din Africa, ce sunt programate să se deruleze în 2017 şi 2018.

”Dacă vrem într-adevăr să fim pe cât posibil de prezenţi în Africa, în mod special în partea de nord a continentului, trebuie să suplimentăm mijloacele financiare”, a afirmat Jean-Claude Juncker.

Bruxelles-ul a alocat 2,9 milioane de euro aşa numitului Fond de Încredere Africa, alături de alte 234 de milioane de euro din partea statelor membre ale UE, a adăugat preşedintele Comisiei Europene, Juncker.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici