Liderii Uniunii Europene vor vizita graniţa dintre Grecia şi Turcia, acolo unde se află mii de refugiaţi

  • Liderii Uniunii Europene vor vizita, marţi, regiunea Evros din Grecia, aflată la frontiera cu Turcia.
  • Anunţul a fost făcut de Kyriakos Mitsotakis, premierul Greciei, într-o postare pe Twitter.
  • Pe teritoriul Turciei se află 3,6 milioane de refugiaţi, majoritatea sirieni.
1376 afișări
Imaginea articolului Liderii Uniunii Europene vor vizita graniţa dintre Grecia şi Turcia, acolo unde se află mii de refugiaţi

Liderii Uniunii Europene vor vizita graniţa dintre Grecia şi Turcia, acolo unde se află mii de refugiaţi

Potrivit lui Kyriakos Mitsotakis, delegaţia Uniunii Europene va fi formată din Ursula von der Leyen, şefa Comisiei Europene, David Sassoli, preşedintele Parlamentului European şi Charles Michel, preşedintele Consiliului European.

„Este o declaraţie importantă de sprijin din partea celor trei instituţii, într-un moment în care Grecia apără cu succes graniţele UE”, a scris Mitsotakis.

Vizita oficialilor europeni vine în contextul în care poliţiştii şi soldaţii greci au raportat 9.877 de încercări de traversare ilegală a frontierei în ultimele 24 de ore. Alţi 68 de imigranţi, care au reuşit să ajungă pe teritoriul grec, au fost arestaţi.

Potrivit ministrului turc de Interne, Suleyman Soylu, peste 76.000 de imigranţi se îndreaptă către Grecia, de unde vor să ajungă în ţările occidentale. Anterior, Turcia a anunţat că nu va mai bloca drumul refugiaţilor către Uniunea Europeană, pentru a forţa UE să sprijine campania militară desfăşurată în Siria.

Pe teritoriul Turciei se află 3,6 milioane de refugiaţi, majoritatea sirieni, pe care Guvernul de la Ankara îi opreşte din drumul către UE în baza unui acord semnat în 2016.

Foto: Profimedia Images

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici