Liderul formaţiunii social democrate din Macedonia, rănit în urma unei bătăi în Parlament

Liderul Partidului Social Democraţi a fost uşor rănit în urma unei bătăi după ce mai mulţi manifestanţi au pătruns în sediul Parlamentului din Macedonia pentru a protesta faţă de alegerea unui etnic albanez drept purtător de cuvânt, informează Reuters.

1137 afișări
Imaginea articolului Liderul formaţiunii social democrate din Macedonia, rănit în urma unei bătăi în Parlament

Liderul formaţiunii social democrate din Macedonia, rănit în urma unei bătăi în Parlament

Xhaferi, etnicul albanez, a devenit primul purtător de cuvânt de origine albaneză din 1991, de când Macedonia a devenit un stat independent faţă de fosta Iugoslavie.

 

 

 

Zoran Zaev, liderul formaţiunii social democrate, a fost atacat de protestatari după ce acesta a anunţat că majoritatea coaliţiei conduse de partidul său l-a ales pe Talat Xhaferi ca purtător de cuvânt al Parlamentului din Macedonia.

Zaev a declarat reporterilor: "Cu 67 de voturi am ales un nou purtător de cuvânt al Parlamentului. Vreau să-l felicit pe Talat Xhaferi şi să urez noroc tuturor".

Macedonia s-a aflat în pragul unui război civil în timpul unei insurgenţe a minorităţii albaneze din 2001.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici