Liderul grupării Fatah al-Islam, capturat în Liban

Comandantul militar al grupării Fatah al-Islam a fost capturat în noaptea de duminică spre luni în tabăra de refugiaţi palestinieni din Baddaoui din nordul Libanului, a declarat un oficial palestinian, citat de AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Liderul grupării Fatah al-Islam, capturat în Liban

Liderul grupării Fatah al-Islam, capturat în Liban

"Nasser Ismail a fost capturat de una dintre grupările forţei palestianiene de securitate în tabăra de la Baddaoui", a declarat Abou Ali Fares, un purtător de cuvânt al facţiunilor militare palestiniene din Baddaoui.

Această tabără este situată în apropierea celei de la Nahr al-Bared, teatrul confruntărilor dintre armata libaneză şi gruparea islamistă între 20 mai şi 2 septembrie.

"Armata a percheziţionat casa unui apropiat al lui Nasser Ismail şi l-a găsit pe acesta ascuns într-un hambar împreună cu o altă persoană", a adăugat el. "El a fost scos din tabără la bordul unei ambulanţe a Crucii Roşii apoi predat serviciilor de informaţii ale armatei", a precizat Fares.

Soţia lui Nasser Ismail se află tot la Baddaoui, a adăugat aceeaşi sursă, precizând că Ismail este singurul lider al grupării Fatah al-Islam originar din Nahr al-Bared.

Armata continuă precheziţiile în acest sector, în căutarea celor daţi în urmărire. Şeful grupării Shaker al-Abssi, iniţal considerat mort, nu a fost găsit şi este posibil ca acesta să fi fugit.

Confruntările s-au soldat cu aproape 400 de morţi, dintre care cel puţin 222 islamişti, potrivit unui bilanţ oficial. Un soldat a murit recent, ridicând la 168 numărul victimelor în rândul armatei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici