Liderul Hamas din Fâşia Gaza promite "victoria" în faţa Israelului

Cel mai influent lider al Hamas din Fâşia Gaza, Mahmoud al-Zahar, a promis luni "victoria" mişcării sale în faţa Israelului, în cadrul primei sale intervenţii televizate de la declanşarea ofensivei israeliene.

17 afișări
Imaginea articolului Liderul Hamas din Fâşia Gaza promite "victoria" în faţa Israelului

Liderul Hamas din Fâşia Gaza promite "victoria" în faţa Israelului

"Victoria vine, slavă Domnului", a afirmat el, într-o alocuţiune citită la postul de televiziune al mişcării islamiste, al-Aqsa.

Aripa militară a Hamas, Brigăzile Ezzedin al-Qassam, "a dat cel mai frumos exemplu în timpul confruntărilor cu o armată pe care lumea o credea de neînvins. O veţi învinge, slavă Domnului", a spus el.

"Durerile de astăzi ne vor ajuta să ne realizăm obiectivele naţionale de mâine", a adăugat el, repetând că Hamas nu va renunţa la "eliberarea întregii Palestine".

Zahar, îmbrăcat în intregime în negru, cu o imagine sombră şi cu un ton grav, s-a adresat dintr-un loc ţinut secret, într-o cameră goală, punând textul alocuţiunii pe un cearşeaf alb.

"Prin această agresiune, duşmanul s-a condamnat singur, dând lumii motive pentru eliminarea acestei entităţi temporare (Israel) în Palestina", a subliniat Mahmoud al-Zahar.

"Au legitimat uciderea propriilor copii, ucigând copiii Palestinei. Au legitimat distrugerea propriilor sinagogi şi şcoli, lovind moscheile şi şcolile noastre", a spus acesta.

El a lansat acuzaţii la adresa ONU şi a Occidentului în general, pe care le-a acuzat că nu fac nimic pentru oprirea ofensivei israeliene şi a cerut din nou "încheierea agresiunii, retragerea trupelor (israeliene) şi ridicarea blocadei" înainte de orice discuţie cu privire la încetarea focului.

"Atunci când toate acestea vor fi îndeplinite, vom fi dispuşi să discutăm despre tot ceea ce poate fi în interersul poporului palestinian", a conchis al-Zahar, referindu-se la un armistiţiu cu Israelul, care duce de zece zile o puternică ofensivă aeriană, maritimă şi terestră împotriva Fâşiei Gaza.

Israelul a lansat la 27 decembrie o ofensivă împotriva mişcării Hamas în Fâşia Gaza, care a provocat până în prezent moartea a peste 500 de persoane.

Citeşte şi

Aviaţia israeliană a atacat în cursul nopţii 30 de obiective din Fâşia Gaza

Trupele israeliene au intrat în Fâşia Gaza

Cel puţin 500 de palestinieni au murit, de la declanşarea ofensivei israeliene în Fâşia Gaza

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici