Liderul opoziţiei din Myanmar, condamnată la 18 luni de arest la domiciliu - VIDEO

Liderul opoziţiei din Myanmar, Aung San Suu Kyi, a fost condamnată marţi la trei ani de închisoare şi muncă forţată pentru încălcarea regulilor privind arestul său la domiciliu, însă comandantul juntei, Than Shwe, a comutat pedeapsa în 18 luni de arest la domiciliu.

14 afișări
Imaginea articolului Liderul opoziţiei din Myanmar, condamnată la 18 luni de arest la domiciliu - VIDEO

Liderul opoziţiei din Myanmar, condamnată la 18 luni de arest la domiciliu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un tribunal, întrunit în cadrul închisorii Insein, la nord de Rangoon, a găsit-o vinovată pe Suu Kyi de încălcarea condiţiilor care i-au fost impuse din 2003 cu privire la arestarea acesteia la domiciliu.

Ea l-a adăpostit, în mai, pe americanul John Yettaw, care ar fi reuşit să ajungă înot la locuinţa acesteia, situată pe malul unui lac.

Suu Kyi a fost condamnată la o pedeapsă cu închisoarea de trei ani şi la muncă forţată, dar ministrul Afacerilor Interne, generalul Maung Oo, a declarat că Than Shwe, numărul unu din ierarhia juntei birmane, a semnat un ordin special prin care a comutat pedeapsa liderei de opoziţie în 18 luni de arest la domiciliu.

Laureată a Premiului Nonel pentru Pace, aceasta a fost privată de libertate timp de 14 ani din ultimii 20 de ani.

În cazul în care nu se va lua nicio măsură de clemenţă până în 2010, ea nu va putea participa la alegerile stabilite de juntă anul viitor.

John Yettaw, condamnat la sapte ani de inchisoare si munca fortata

Americanul John Yettaw, care a vizitat-o pe liderul opoziţiei din Myanmar, Aung San Suu Kyi, în mai, în timp ce aceasta se afla în arest la domiciliu, după ce a traversat un lac înot, a fost condamnat marţi la şapte ani de închisoare şi muncă forţată, relatează AFP.

Yettaw, în vârstă de 54 de ani, a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru că a încălcat legile privind securitatea, la trei ani pentru încălcarea legilor privind imigrarea şi la un an pentru că a înotat ilegal într-un lac public din Rangoon.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici