Liderul partidului AfD din landul Turingia, condamnat pentru folosirea unui slogan nazist interzis în Germania

  • Un lider al partidului de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) a fost condamnat de un tribunal german pentru folosirea unui slogan nazist interzis.
  • În ciuda controverselor, AfD este cea mai populară formaţiune politică în landul estic Turingia.
  • Höcke a susţinut că nu ştia că sloganul interzis a fost folosit de trupele de asalt ale lui Hitler.
Urmărește
317 afișări
Imaginea articolului Liderul partidului AfD din landul Turingia, condamnat pentru folosirea unui slogan nazist interzis în Germania

Björn Höcke, care conduce AfD în landul Thuringia din estul Germaniei, a fost amendat cu 13.000 de euro pentru că a încheiat un discurs din campania din 2021 cu fraza: "Totul pentru Germania!".

Această frază este interzisă în discursurile politice din Germania, deoarece a fost folosită de trupele de asalt SA ale lui Adolf Hitler, organizaţia paramilitară care a jucat un rol esenţial în ascensiunea nazistă la putere în anii '30. Sloganul a fost inscripţionat pe lamele pumnalelor SA, relatează Politico.

Höcke este un membru important al formaţiunii politice de extremă dreapta. El a atras pentru prima dată atenţia internaţională pentru un discurs din 2017 în care a deplâns construirea unui memorial al Holocaustului lângă Poarta Brandenburg din Berlin. În 2019, o instanţă a decis că poate fi numit în mod justificat "fascist" pentru opiniile sale.

În ciuda controverselor, influenţa lui Höcke în cadrul partidului a crescut în ultimii ani.

Într-un sondaj recent, AfD este cel mai popular partid din Turingia cu o susţinere de aproximativ 30%. La nivel naţional, partidul se află pe locul al doilea în sondaje, cu aproximativ 18%.

Höcke a susţinut că nu ştia că sloganul interzis a fost folosit de trupele de asalt ale lui Hitler. Criticii săi au respins această variantă, menţionând că Höcke a fost profesor de istorie înainte de a fi membru al AfD.

Höcke şi alţi lideri ai AfD afirmat că procesul privind sloganul interzis face parte dintr-un efort mai amplu al statului de a zădărnici ascensiunea partidului prin represiune.

"Germania se află în fruntea persecutării oponenţilor politici şi a suprimării libertăţii de exprimare", a scris Höcke pe platforma X la data de 6 aprilie.

Răspunzând la această postare, şeful X, Elon Musk, a întrebat de ce sloganul este ilegal în Germania.

"Pentru că fiecare patriot din Germania este defăimat ca fiind nazist", a răspuns Höcke.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici