Liderul Partidului Unionist Democrat din Irlanda de Nord: Acordul Brexit va slăbi unitatea Marii Britanii

Liderul Partidului Unionist Democrat din Irlanda de Nord, Arlene Foster, a transmis parlamentarilor nord-irlandezi menţinerea opoziţiei faţă de acordul Brexit propus de Boris Johson şi a avertizat asupra consecinţelor acordului asupra unităţii Marii Britanii, relatează cotidianul The Guardian.

1077 afișări
Imaginea articolului Liderul Partidului Unionist Democrat din Irlanda de Nord: Acordul Brexit va slăbi unitatea Marii Britanii

Liderul Partidului Unionist Democrat din Irlanda de Nord: Acordul Brexit va slăbi unitatea Marii Britanii

Arlene Foster a transmis colegilor săi din partid, în cadrul reuniunii de sâmbătă, intenţia de a-şi menţine opoziţia faţă acordul propus de liderul Executivului britanic şi a atras atenţia asupra faptului că acest acord poate conduce regiunea britanică Irlanda de Nord către o „direcţie greşită”.

„Cu cele 10 voturi ale noastre fiind atât de critice în Parlament, este o mare responsabilitate (pentru noi, n.red.) să sprijinim decizia corectă în ceea ce priveşte Irlanda de Nord, dar (trebuie, n.red.) să avem fermitatea şi puterea să rezistăm şi să spunem nu când este nevoie”, a declarat liderul partidului nord-irlandez.

„În privinţa Brexit, noi nu vom spijini Guvernul când vom considera că acesta greşeşte fundamental, acţionând într-un mod care este în detrimentul Irlandei de Nord şi conducându-ne către o direcţie greşită. Noi ne vom opune lor şi ne vom folosi voturile pentru a-i învinge”; „Fără nicio schimbare, noi nu vom vota pentru acordul prim-ministrului. Va fi rău pentru Irlanda de Nord din punct de vedere economic şi va slăbi fundamentele acestui mare Regat Unit”, a mai adăugat Foster.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici