Liderul polonez Jaroslaw Kaczynski vrea ca Uniunea Europeană să fie "superputere" nucleară

Jaroslaw Kaczynski, liderul partidului conservator Lege şi Justiţie, aflat la putere în Polonia, pledează pentru consolidarea rolului militar al Europei, pronunţându-se în favoarea ideii unei Uniuni Europene "superputere nucleară" şi cerând modificarea actualului Tratat comunitar.

4984 afișări
Imaginea articolului Liderul polonez Jaroslaw Kaczynski vrea ca Uniunea Europeană să fie "superputere" nucleară

Liderul polonez Jaroslaw Kaczynski vrea ca Uniunea Europeană să fie "superputere" nucleară

"Uniunea Europeană a fost un proiect de succes până când au fost făcute două erori majore: Tratatul de la Lisabona şi criza refugiaţilor", afirmă Jaroslaw Kaczynski, liderul partidului de guvernământ din Polonia, Lege şi Justiţie (PiS, dreapta).

Liderul polonez pledează pentru consolidarea puterii militare a Uniunii Europene. "Eu aş saluta o Europă ca superputere atomică, una care să poată ţine pasul cu Rusia", declară Jaroslaw Kaczynski, cerând şi modificarea tratatelor comunitare în sensul creşterii puterilor statelor naţionale în procesul decizional la nivelul Uniunii Europene.

"În prezent, doamna Angela Merkel (cancelarul Germaniei - n.red.) este numărul unu în Europa, iar aceasta nu este o situaţie sănătoasă. Este necesară creşterea competenţelor statelor naţionale şi reducerea atribuţiilor Uniunii Europene", subliniază Jaroslaw Kaczynski, într-un interviu acordat publicaţiei germane Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Liderul polonez consideră că refugiaţii trebuie să primească asistenţă, dar în centre de cazare situate în afara Uniunii Europene. "O primire masivă a refugiaţilor în Europa ar echivala cu lichidarea civilizaţiei formate pe bazele creştinismului", a atras atenţia Jaroslaw Kaczynski.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici