Mario Draghi, preşedintele BCE: Londra va pierde serviciile financiare în euro dacă nu menţine jurisdicţia Curţii de Justiţie a Uniunii Europene după Brexit

Marea Britanie riscă să piardă dreptul de efectuare a operaţiunilor de tranzacţionare în euro în Londra dacă nu va menţine jurisdicţia Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) după Brexit, avertizează Mario Draghi, preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE).

790 afișări
Imaginea articolului Mario Draghi, preşedintele BCE: Londra va pierde serviciile financiare în euro dacă nu menţine jurisdicţia Curţii de Justiţie a Uniunii Europene după Brexit

Mario Draghi, preşedintele BCE: Londra va pierde serviciile financiare în euro dacă nu menţine jurisdicţia Curţii de Justiţie a Uniunii Europene după Brexit

"Este prea devreme să adoptăm o poziţie fermă asupra funcţionării sistemului de reglementare care va fi instituit după ce Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană", a declarat Mario Draghi luni, în Parlamentul European, conform site-ului agenţiei Reuters.

"Ceea ce este important este că noi nu vom face niciun pas înapoi la nivelul pieţei unice europene. Iar, pentru a fi membru al pieţei unice, trebuie să fii subiect al Curţii de Justiţie a Uniunii Europene. Vom fi foarte atenţi la acest lucru", a atras atenţia Mario Draghi.

Guvernul Theresa May a semnalat că nu intenţionaeză să menţină apartenenţa la piaţa comunitară după ieşirea din UE. Nu este clar dacă Londra chiar intenţionează acest lucru, însă firmele de servicii financiare din districtul City of London insistă pentru menţinerea operaţiunilor de tranzacţionare în moneda euro.

Banca Centrală Europeană (BCE) va avea drept decizional asupra planului de creare a unei fuziuni între bursa londoneză London Stock Exchange (LSE.L) şi bursa germană Deutsche Börse (DB1Gn.DE). Astfel, planul, care ar urma să menţină operaţiunile de tranzacţionare în euro în Londra în pofida Brexit, ar putea fi blocat de BCE.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici