Liderul separatist Serghei Aksionov a fost ales preşedinte în Crimeea. Aksionov este originar din Republica Moldova

Serghei Aksionov, unul dintre artizanii anexării peninsulei ucrainene Crimeea la Rusia în luna martie, a fost ales joi, în unanimitate, "preşedinte al republicii Crimeea" de membrii Parlamentului local.

688 afișări
Imaginea articolului Liderul separatist Serghei Aksionov a fost ales preşedinte în Crimeea. Aksionov este originar din Republica Moldova

Liderul separatist Serghei Aksionov a fost ales preşedinte în Crimeea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Toţi cei 75 de deputaţi au votat în favoarea lui Aksionov, potrivit unui comunicat al Parlamentului local. Candidatura altor două persoane a fost, de asemenea, propusă spre examinare de preşedintele Vladimir Putin, în conformitate cu legislaţia rusă.

Serghei Aksionov, care a fost unul dintre principalii organizatori ai referendumului din 16 martie cu privire la anexarea Crimeei la Rusia, a ocupat până acum funcţia de preşedinte interimar al republicii Crimeea, la solicitarea lui Vladimir Putin. Serghei Aksionov se află pe lista persoanelor vizate de sancţiunile americane şi europene.

La jumătatea lunii septembrie, în Crimeea au avut loc alegeri regionale, care au fost câştigate, fără nicio surpriză, de partidul aflat la guvernare în Rusia. Astfel, partidul Kremlinului, Rusia Unită, a obţinut 70 de mandate dintre cele 75 ale Parlamentului regional din Crimeea, cu o participare la vot de 53,61%, potrivit datelor oficiale.

Partidul naţionalist Liberal-Democrat din Rusia (LDPR), al lui Vladimir Jirinovski, singurul care a depăşit pragul de 5% după Rusia Unită, a obţinut cinci mandate în Legislativul din peninsula Crimeea.

Ucraina a calificat drept ilegale primele alegeri organizate în Crimeea, după anexarea peninsulei la Rusia.

Serghei Aksionov, noul şef al Guvernului din Crimeea, este originar din Republica Moldova

Serghei Aksionov, noul şef al Guvernului regiunii ruse Crimeea, are 41 de ani şi este originar din raionul Bălţi, situat în Republica Moldova.

Serghei Aksionov, unul dintre artizanii anexării regiunii ucrainene Crimeea la Rusia în luna martie, a fost ales joi, în unanimitate, şef al Guvernului "Republicii ruse Crimeea".

Serghei Aksionov s-a născut în raionul Bălţi, situat în Republica Moldova, pe 26 noiembrie 1972. Tatăl său a fost liderul unui grup numit Comunitatea Rusă din Nordul Moldovei.

În anul 1989, Aksionov s-a mutat în Crimeea, s-a înrolat în armata sovietică, iar în 1993 a absolvit Colegiul Militar din Simferopol.

Parlamentul din Crimeea l-a ales joi pe Serghei Aksionov, în unanimitate, şef al Guvernului regional, conform AFP.

Aksionov a fost unul dintre principalii organizatori ai referendumului din 16 martie, privind anexarea Crimeei la Rusia. El figurează pe lista persoanelor vizate de sancţiunile americane şi europene.

La jumătatea lunii septembrie, în Crimeea au avut loc alegeri regionale, câştigate, fără nicio surpriză, de partidul Rusia Unită, aflat la guvernare în Rusia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici