Liderul Stat Islamic în Afganistan, Abdul Hasib Logari, a fost ucis

Liderul organizaţiei teroriste Stat Islamic în Afganistan, Abdul Hasib Logari, a fost ucis în cadrul unei operaţiuni militare desfăşurată pe 27 aprilie de către forţele speciale afgane şi americane în estul provinciei Nangarhar, a anunţat luni Pentagonul, notează site-ul agenţiei Reuters.

1394 afișări
Imaginea articolului Liderul Stat Islamic în Afganistan, Abdul Hasib Logari, a fost ucis

Liderul Stat Islamic în Afganistan, Abdul Hasib Logari, a fost ucis

Potrivit unui comunicat emis de Washington, Abdul Hasib Logari este responsabil pentru organizarea mai multor atacuri, inclusiv a celui din 8 martie asupra principalului spital militar din Kabul, soldat cu moartea a zeci de medici şi pacienţi.

"Această operaţiune comună de succes este un alt pas important în campania neobosită de a învinge Stat Islamic în 2017. 35 de luptători Stat Islamic şi mai mulţi comandanţi de rang înalt au fost ucişi în raidul din 27 aprilie. Acest atac ne întăreşte hotărârea de a scăpa Afganistanul de aceşti terorişti şi de a aduce pace şi stabilitatea în această ţară", a declarat Comandantul forţelor americane din Afganistan, generalul John Nicholson.

Preşedintele afgan Ashraf Ghani a confirmat informaţia oferită de către autorităţile americane şi a precizat că Abdul Hasib a ordonat decapitarea unor persoane în faţa familiilor lor şi răpirea unor femei pentru a le forţa să se căsătorească cu luptătorii ISIS.

Luna trecută, Pentagonul a anunţat că Hasib a fost vizat de un raid al forţelor americane şi locale în Nangarhar, în urma căruia doi militari americani au fost ucişi.

Abdul Hasib Logari a fost desemnat conducător al Stat Islamic în Afganistan în 2016, după ce predecesorul său Hafiz Saeed Khan a murit în urma unui atac american cu dronă.

Reţeaua din Afganistan a Stat Islamic, cunoscută şi ca Stat Islamic Khorasan (ISIS-K), este activă din 2015 şi luptă atât împotriva talibanilor, cât şi împotriva forţelor afgane şi americane.

Înfrângerea grupării teroriste este una dintre priorităţile Statelor Unite în Afganistan. Luna trecută, SUA au lansat cea mai mare bombă non-nucleară asupra unei reţele de peşteri şi tuneluri folosite de către Stat Islamic în Nangarhar, iar 94 de militanţi au fost ucişi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici