Liderul UKIP Nigel Farage afirmă că va demisiona dacă nu obţine un mandat în Parlamentul britanic

Liderul partidului britanic eurofob şi antiimigraţie UKIP, Nigel Farage, a declarat că se va retrage din funcţie dacă nu va obţine un mandat în Parlamentul britanic la alegerile din 7 mai.

115 afișări
Imaginea articolului Liderul UKIP Nigel Farage afirmă că va demisiona dacă nu obţine un mandat în Parlamentul britanic

Liderul UKIP Nigel Farage afirmă că va demisiona dacă nu obţine un mandat în Parlamentul britanic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Partidul Independenţei (UKIP), care are două mandate dintre cele 650 din Camera Comunelor şi a câştigat alegerile europarlamentare de anul trecut în Marea Britanie, ar urma să ia din voturile electoratului de centru-dreapta la 7 mai, ameninţând şansele premierului David Cameron de a fi reales.

Sondajele arată că liderul UKIP, Nigel Farage, membru al Parlamentului European din 1999, are şanse mari să câştige scrutinul în South Thanet (sudul Angliei), în pofida faptului că această circumscripţie a fost reprezentată de conservatorii lui Cameron în 117 din ultimii 130 de ani.

"Sincer, nu ar fi credibil să continui să conduc partidul fără un mandat la Westminster... Dacă nu reuşesc să câştig în South Thanet, trag cortina. Va trebui să mă retrag", a afirmat Farage în noua sa carte, din care cotidianul Daily Telegraph a publicat luni fragmente.

UKIP ar urma să obţină mai multe mandate la alegerile parlamentare, dar dacă Farage nu intră în Parlament, ar fi un succes pentru conservatori şi o lovitură pentru progresul partidului său. Nigel Farage a condus partidul în perioada sa de dezvoltare, iar analiştii consideră că formaţiunea nu ar supravieţui fără el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici