Liderul unei asociaţii evreieşti, reţinut când încerca să iasă din Muzeul Auschwitz, unde era blocat - FOTO

Liderul unei asociaţii evreieşti din Roma, Riccardo Pacifici, a fost reţinut în Polonia după ce a sărit gardul fostului lagăr de la Auschwitz, unde rămăsese blocat după ceremoniile desfăşurate marţi, informează Haaretz.

454 afișări
Imaginea articolului Liderul unei asociaţii evreieşti, reţinut când încerca să iasă din Muzeul Auschwitz, unde era blocat - FOTO

Liderul unei asociaţii evreieşti, reţinut când încerca să iasă din Muzeul Auschwitz, unde era blocat (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Riccardo Pacifici a rămas blocat marţi seară în fostul lagăr din Polonia, unde bunicii săi au fost executaţi de nazişti.

După ce participase la ceremoniile de comemorare şi vorbise în direct la o emisiune a Televiziunii publice italiene, Riccardo Pacifici a descoperit că porţile fostului lagăr erau închise. El a rămas înăuntru împreună cu Fabio Perugia, purtătorul de cuvânt al Comunităţii evreieşti din Roma, cu un prezentator tv, David Parenzo, şi cu doi tehnicieni ai Televiziunii publice italiene.

După o aşteptare de o oră în ger, timp în care nu le răspunsese nimeni la apeluri, bărbaţii au încercat să sară gardul. Au activat sistemul de alarmă al muzeului, atrăgând reacţia poliţiei şi agenţilor de pază.

Pacifici, Perugia, Parenzo şi tehnicienii tv au fost reţinuţi şi interogaţi la Auschwitz câteva ore. Ulterior, au fost duşi la o secţie de poliţie unde audierile au continuat încă trei ore.

"Ne-au arestat şi ne-au tratat ca pe nişte infractori", a declarat Fabio Perugia.

"Am fost deţinuţi în fostul lagăr Auschwitz... O ruşine", a transmis Pacifici prin Twitter după eliberare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici