Liderul unei ţări regretă că s-a aliat cu Rusia: „Este o greşeală strategică!”. Acum, ia în calcul să se alieze cu SUA şi cu UE

  • Prim-ministrul Armeniei, o republică parlamentară din Caucaz, a declarat că a fost o greşeală strategică să se bazeze exclusiv pe Rusia pentru a-i garanta securitatea.
  • Moscova nu a dat rezultate în apărarea Armeniei de atacurile Azerbaidjanului în regiunea Nagorno-Karabakh.
  • Kremlinul îşi reduce rolul regional în Asia Centrală din cauza preocupării sale faţă de menţinerea ocupaţiei în sud-estul Ucrainei.
25075 afișări
Imaginea articolului Liderul unei ţări regretă că s-a aliat cu Rusia: „Este o greşeală strategică!”. Acum, ia în calcul să se alieze cu SUA şi cu UE

Sursa Foto: Kremlin.ru

Într-un interviu pentru ziarul italian La Repubblica, publicat duminică, Nikol Pashinyan a acuzat Rusia că nu a asigurat securitatea Armeniei. 

Pashinyan a sugerat că Moscova, care are un pact de apărare cu Armenia şi o bază militară acolo, nu îşi consideră ţara suficient de pro-rusă.

,,Rusia este pe cale de a părăsi regiunea Caucazului de Sud', mai crede premierul, citat de Reuters.  

Prin urmare, Erevan încearcă să-şi diversifice aranjamentele de securitate, chiar şi faţă de Uniunea Europeană şi Statele Unite dacă este necesar, inclusiv să consolideze legăturile cu celelalte ţări din regiunea Asiei Centrale. 

„Arhitectura de securitate a Armeniei a fost legată în proporţie de 99,999% de Rusia, inclusiv în ceea ce priveşte achiziţionarea de arme şi muniţie”, a declarat Pashinyan pentru La Repubblica.

„Dar astăzi vedem că Rusia însăşi are nevoie de arme, arme şi muniţie pentru războiul ei din Ucraina şi în această situaţie este de înţeles că Kremlinul nu poate face faţă nevoilor de securitate ale Armeniei.

Acest exemplu ar trebui să ne demonstreze că dependenţa de un singur partener în probleme de securitate este o greşeală strategică”, conchide premierul. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici